Hosting

Ако искате вашия уеб сайт да може да съхранява и извлича данни от база данни, вашият уеб сървър трябва да има достъп до база данни – система, която използва SQL език. Ако вашият уеб сървър се хоства от доставчик на интернет услуги (ISP), ще трябва да търсите SQL хостинг планове. Най-често срещаните SQL хостинг бази данни са MS SQL Server, Oracle, MySQL и MS Access.

MS SQL Server

SQL Server на Microsoft е популярен софтуер за бази данни, базиран на бази данни, с голям трафик. SQL Server е много мощна, стабилна и пълнофункционална SQL база данни.

Oracle

Oracle също е популярен софтуер за бази данни, базиран на бази данни, с голям трафик. Oracle е много мощна, стабилна и пълнофункционална SQL база данни.

MySQL

MySQL също е популярен софтуер за бази данни за уеб сайтове. MySQL е много мощна, стабилна и пълнофункционална SQL база данни. MySQL е евтина алтернатива на скъпите решения на Microsoft и Oracle.

Access

Когато уеб сайт изисква само обикновена база данни, Microsoft Access може да бъде решение. Достъпът не е подходящ за много висок трафик, и не е толкова мощен, колкото MySQL, SQL Server или Oracle.